Welkom op het gezondheidskompas.

Dit kompas wil je helpen om inzicht te krijgen in jouw gezondheidsrisico’s en jou adviezen geven om jouw gezondheid te bevorderen. Het is mogelijk dat het Gezondheidskompas je verwijst naar je huisarts om een aantal aspecten verder te onderzoeken. Je bent volledig vrij om de adviezen al dan niet op te volgen.

Vanaf de leeftijd van 45 jaar kan het Gezondheidskompas je risico op diabetes type 2 concreet vaststellen en kan je, indien aangewezen, instromen in het HALT2Diabetes traject. Het kompas peilt ook naar andere risico’s zoals hart- en vaatziekten en gezonde leefstijl.

Wat is diabetes?

Diabetes is een chronische aandoening waarbij je bloedsuikergehalte te hoog is. 1 op de 10 volwassen in ons land heeft momenteel diabetes, waarvan 90% type 2 diabetes.

Diabetes verhoogt op zijn beurt je risico op een hartinfarct, beroerte, nier- en oogproblemen. Zeker als je er vroeg genoeg bij bent, kan je deze verwikkelingen mogelijk voorkomen. Meer info over diabetes vind je op de website van de Diabetes Liga.

HALT2diabetes

halt2diabetesMet zijn allen willen we diabetes type 2 vóór zijn en verwikkelingen voorkomen met het project HALT2Diabetes. Met dit Gezondheidskompas sporen we personen met verhoogde risico’s op diabetes type 2 en andere chronische aandoeningen op, geven we gezondheidsadviezen en verwijzen we zo nodig door naar de huisarts om dit risico gericht aan te pakken. Daarnaast worden ook de relevante zorgverleners en organisaties gemobiliseerd om hieraan mee te werken.

Start de vragenlijst