Beste huisarts,

Uw patiënt vulde het gezondheidskompas in, een vragenlijst die peilt naar een aantal gezondheidsrisico’s en ziektes waaronder diabetes. Op basis van zijn antwoorden werden een aantal leefstijladviezen aan uw patiënt gegeven. Het is ook mogelijk dat uw patiënt naar u verwezen werd voor verder onderzoek of opvolging.

Gelieve hieronder de anonieme unieke code in te voeren die vermeld staat bij de adviezen die aan uw patiënt werden verstrekt. Vervolgens kan u de antwoorden van uw patiënt overlopen, aanvullen of corrigeren.

Voor een aantal risico’s kan er worden gevraagd om ook de nuchtere glycemie- of cholesterolwaarde in te voeren. Voor wat betreft alcohol is het mogelijk dat u een aantal extra vragen dient te stellen aan uw patiënt.

Op basis van al uw aanvullingen zal het gezondheidskompas u een aantal adviezen en richtlijnen verstrekken om de gezondheidsrisico's die bij uw patiënt werden gedetecteerd verder op te volgen.

Met het project HALT2Diabetes willen we preventie van type 2 diabetes nog beter ondersteunen. We starten met HALT2Diabetes in de regio’s Menen-Wervik-Wevelgem enerzijds en Mechelen – Heist-op-den-berg en deelgemeenten anderzijds en bouwen dit progressief uit over gans Vlaanderen.