Beste huisarts,

Uw patiënt vulde het gezondheidskompas in. Een vragenlijst die peilt naar een aantal gezondheidsrisico's en ziektes waaronder diabetes, hart- en vaatziekten, alcoholgebruik ...

gezondheidskompasOp basis van de antwoorden werden een aantal leefstijladviezen aan uw patiënt(e) gegeven. Het is ook mogelijk dat uw patiënt(e) naar u verwezen werd voor verder onderzoek of opvolging, bijvoorbeeld in kader van HALT2Diabetes, Bewegen op Verwijzing of rookstopbegeleiding.

Gelieve hieronder de anonieme unieke code in te voeren die vermeld staat bij de adviezen die aan uw patiënt werden verstrekt. Vervolgens kan u de antwoorden van uw patiënt overlopen, aanvullen of corrigeren.

Voor een aantal risico’s kan er worden gevraagd om ook de nuchtere glycemie- of cholesterolwaarde in te voeren. Voor wat betreft alcohol is het mogelijk dat u een aantal extra vragen dient te stellen aan uw patiënt(e).

Op basis van al uw aanvullingen zal het gezondheidskompas u een aantal adviezen en richtlijnen verstrekken om de gezondheidsrisico's die bij uw patiënt(e) werden gedetecteerd verder op te volgen en uw patiënt(e) eenvoudig door te verwijzen naar relevante leefstijlbegeleiding.

Met het nieuwe project HALT2Diabetes willen we preventie en vroegopsporing van diabetes type 2 nog beter ondersteunen.